// 16.10.2003 - 17.01.2004 / Sala SEMPERE

El monte perdido

Javier Codesal


El projecte 'El monte perdido' està format per una instal·lació (Aigua que es retira), tres vídeos curts (Respira el bosc, Estada en les tombes i Les mans del sastre) i un vídeo de major durada, titulat 'El monte perdido', que engloba materials dels vídeos anteriors afegint uns altres. Aquest projecte es completa, per a la seva presentació en el MUA, amb la instal·lació Imatges del pare.

'El monte perdido', enfronta el sentiment d'absència. La desaparició de cossos reals, localitzats en el temps, com uns nens morts fa dècades, o la immediata pèrdua del pare, conviuen amb la demarcació d'un terreny que defineix al subjecte, tant a l'autor com a l'espectador, en el mateix acte de mirar, convocant d'alguna manera la seva pròpia fi. Presumpció de la mort. El real i l'imaginat són cosits per mans d'home robustes, precises i tendres. De les mans del sastre surt un vestit per a un sol ús, com la vida.

La narració de 'El monte perdido' barreja fotografia fixa i imatge mòbil de vídeo. El contrast entre les diferents definicions d'ambdós mitjos, així com els valors alterns de moviment o quietud, són aprofitats per a suscitar distints graus de presència.

Aquest projecte serà mostrat en dues fases: des del 16 d'Octubre fins el 5 de Desembre seran projectats els tres vídeos curts, a més de la instal·lació; els vídeos curts es veuran substituïts per La forest perduda a partir del 9 de Desembre, fins el final de l'exposició.

Imatges del pare és una col·lecció de divuit dibuixos, retrats del pare, completats amb l'audició d'un text que els comenta. El text ha estat escrit i llegit per Jesús Requena. La peça s'inclou en aquesta exposició per la seva proximitat temàtica amb La forest perduda, obra a la qual antecedeix i en certa manera origina.

Tornar

// PUBLICACIONS