// 01.02.2019 - 24.02.2019 / Sala POLIVALENT

QUATRE ANYS D’IL·LUSTRACIÓ I LITERATURA JOVE. GARGOTS REVISTA LITERÀRIA


La il·lustració, aquella imatge que es relacionava més o menys amb el text i que resultava marginal, accessòria, s’ha convertit en l’actualitat un element molt ben valorat per la comunitat lectora. Hui en dia, de fet, un text sense imatge queda orfe, despullat. La part gràfica, que fins ara estava marginada a un segon pla, ara és un element de primera línia. A “Il·lustració i literatura” es vol dignificar la importància que tenen els elements gràfics en Gargots Revista Literària: sobretot les il·lustracions, però també tota la tasca de disseny que configura la identitat de la revista.

“Il·lustració i literatura” té com a objectiu posar de relleu la tasca que Gargots Revista Literària ha estat fent durant quatre anys: reivindicar la creació jove del País Valencià. Si la revista naix amb la intenció de servir d’altaveu i de sedàs per als joves creadors, “Il·lustració i literatura” és la confirmació que l’esforç ha donat fruits. L’exposició és només una mostra del talent i creativitat que els joves del País Valencià poden arribar a assolir, perquè totes les il·lustracions publicades a Gargots Revista Literària han estat realitzades per homes i dones (principalment dones) menors de 30 anys i provinents del País Valencià, que il·lustren un text escrit pels nostres col·laboradors, també menors de trenta anys. De manera que cada il·lustració aconsegueix el seu punt màxim d’expressió en companyia del text que interpreta; és una aproximació personal i única del text que il·lustra.

L’exposició és una selecció de 54 il·lustracions de les més de 100 que s’han publicat en la revista durant els darrers tretze números. Tretze números, tretze portades en ordre cronològic que organitzen l’espai expositiu i permeten seguir l’evolució de Gargots i dels artistes que hi participen. La mostra, doncs, reuneix la selecció de la millor obra gràfica de Gargots Revista Literària, amb les portades i disseny de Javier Hernández i les il·lustracions dels 21 artistes que hi han participat: Mariló Àlvarez, Míriam Ambema, Mar Anglès, Glòria Benet, Laura Bú, Clàudia Cebrià, Inma Garrido, Jose Miguel Gosp, Joan Llopis Doménech, Lluna Llunera, Laura Mars, Javier Martínez, Paula Montaner, Marta Navajas, Erni Navarro, Joan Pastor, Laura Rubio, Pau Sellès, Berta Serra, Marta Súñer i Brenda Traver.

Comissaris: Javier Hernández, Laura Mars Carbó i Marc Senabre Camarasa

Tornar