// 09.03.2018 - 15.07.2018 / Sala SEMPERE

mulier, mulieris 2018

Alissia. DeAlbacete. Alexandra García Pascual. Isabel Gómez. Juan F. Navarro. Eva Martí. Consuelo Martínez. Concha M. Montalvo. Rosa Neutro / Rosendo Cid. Carmen Oliver. Alicia Palacios-Ferri. Gema Polanco. Araks Sahakyan. Pilar Talavera / Sandra Lozano. Lisette Urquijo.


La Universitat d’Alacant se suma als actes de celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb diversos actes institucionals, acadèmics i culturals per a sensibilitzar tant a la comunitat universitària com a la ciutadania. Entre les activitats que duu a terme, una de les que més projecció aconsegueix, dins i fora del campus, pel seu marcat vessant divulgatiu i didàctic, és l’exposició de les obres seleccionades en la Convocatòria d’Arts Visuals «mulier, mulieris». En la 12a edició, es presenta com un dels projectes més compromesos amb la reflexió en matèria de gènere en l’àmbit de la creació artística.

Fidels a la vocació plural que sempre ha guiat la convocatòria, s’han presentat quasi dos cents projectes procedents de tota Espanya i de diversos països, tant llatinoamericans com europeus, que han sigut realitzats per dones i homes artistes de diferents generacions. Tot això garanteix una visió diversa i multidisciplinària de l’art implicat en la construcció de nous imaginaris femenins, en la recuperació de la memòria històrica de les dones i en la visibilització dels obstacles que és necessari superar.

Les quinze propostes seleccionades aborden, a través del vídeo, la fotografia, la pintura o l’escultura, temes que van des de la recerca al voltant de la misogínia o el qüestionament de convencionalismes i mandats socials imposats a les dones, a la reivindicació de les lluites femenines, l’alliberament sexual, la denúncia de pràctiques opressives o el rebuig a la violència de gènere. Amb «mulier, mulieris», per tant, no solament posem en valor l’art en si mateix, sinó que també en fem una valuosa eina de reflexió a fi de contribuir, entre totes i entre tots, a construir una societat més respectuosa, justa i igualitària.

Tornar

// PUBLICACIONS