// 10.03.2017 - 16.07.2017 / Sala SEMPERE

mulier, mulieris 2017

Consuegra Romero. Catarina Diedrich & Antonio Mas. María del Carmen Díez Muñoz. Palmira García Quintana. Amalia Julieta Gómez. Erica Landfors. Vero McClain. Miriam Navarro Fuertes. Alicia Palacios-Ferri. Priscilla Pessoa. Raquel Planas. Katarzyna Rogowicz. Virginia Rota


El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és un bon moment per a fer balanç sobre els èxits obtinguts en matèria d’igualtat de gènere, però també per a eviden- ciar tot el treball que queda per fer. En aquest sentit, la Convocatòria d’Arts Visuals mulier, mulieris, que orga- nitza des del 2007 el Museu de la Universitat d’Alacant, visibilitza alguns d’aquests avanços i desafiaments a través de projectes dedicats a la creació artística des de la perspectiva de gènere. Aquesta exposició, que té la col·laboració de la Unitat d’Igualtat, s’emmarca dins del conjunt d’activitats que la Universitat d’Alacant fa per a sensibilitzar a la comunitat universitària i a la ciutadania en matèria d’igualtat de gènere.

De les cent propostes que s’han presentat enguany a la convocatòria de mulier, mulieris, un jurat especialit- zat ha seleccionat tretze. La naturalesa dels treballs és diversa tant per la procedència geogràfica d’aquests (Espanya, Brasil, Colòmbia, Argentina, Polònia, Suècia), com per la riquesa de materials i llenguatges emprats. Conscients que l’art és una eina important per a aconse- guir un canvi en la societat, les propostes seleccionades inclouen conceptes com memòria, identitat, visibilitat, igualtat, control, denúncia o resistència, que conviden a l’espectador a reflexionar sobre el que està establit, qüestionar-ho i, en últim terme, a actuar.

Tornar


// PUBLICACIONS