// 23.11.2016 - 10.01.2017 / Sala CUB

EL INFINITO BORGES

Colección Museo del Escritor


Homenatge a Jorge Luis Borges a 30 anys de la seva mort.

El Infinito Borges és un homenatge a Jorge Luis Borges, un dels més grans escriptors de la nostra llengua del segle XX quan es compleix el trentè aniversari de la seua mort.

El títol, El Infinito Borges, és perquè l’obra de Borges l’entenem infinita però també hi ha un infinit particular que té el seu nom i al qual l’autor ha donat característiques especials.

La mostra, a través de diferents blocs temàtics, pretén abastar tots els aspectes rellevants de la vida i l’obra literària de l’escriptor. Més de vint apartats desenvolupen diferents aspectes com la família, l’obra literària, els llibres escrits en col·laboració, les conferències, les antologies literàries, els projectes editorials, la seua relació amb el cinema, etc. Cadascun d’aquests eixos es conforma de diferents tipus de peces exhibides. No s’ha fet un sector amb les fotografies, altre amb els llibres, documents i la resta, sinó que s’han utilitzat tots per a desenvolupar el tema en qüestió.

El contingut de l’exposició està format per totes les primeres edicions dels seus llibres, incloent-hi els escrits en col·laboració, gravacions, filmacions, conferències, cartells de cinema, dibuixos i pintures originals que van il·lustrar els seus treballs, objectes personals, etc., més de 300 peces que formen part dels fons del Museu de l’Escriptor de Madrid. El Museu de l’Escriptor, que té seu a Madrid, és una col·lecció privada destinada a mantenir la memòria personal dels/de les autors/es, està formada per vora cinc mil objectes personals, llibres i documents que es consideren importants en el desenvolupament de les vides dels/de les diferents autors/es en llengua espanyola. S’hi exhibeix una part en forma permanent i amb el fons es realitzen exposicions temporals en diferents àmbits.

Tornar