// 13.03.2015 - 23.05.2015 / Sala SEMPERE

mulier, mulieris 2015

María Andrés Sanz, Cerámica Ytres (Ángela Casanova Antón, Rosa González Soto, Remedios Monllor Vidal), Paloma de la Cruz, Erika Ede, Sandra Paula Fernández, Cecilia García-Giralda Rodríguez, Gloria López, Ingrid Lozano, María Mascaró, Francesca Montinaro, María Ortega Estepa, Eduardo P. Salguero, Ana Riaño, Txuca, Sara Vilar


La Convocatòria d’Arts Plàstiques mulier, mulieris, que enguany arriba a la novena edició, s’emmarca dins del programa d’actes desenvolupat per la Universitat d’Alacant per a commemorar el Dia Internacional de la Dona i compta amb el suport de la Unitat d’Igualtat de la UA. Aquesta convocatòria posa de manifest com la creació artística contemporània s’ha convertit en un terreny fèrtil per a les recerques que rescaten el llegat de les dones, visibilitzen el constant i complex procés de transformació de la identitat femenina i aborden diversos conceptes entorn del gènere.

Facilitar la reflexió, el qüestionament o la recuperació de la memòria són alguns dels objectius que persegueix aquesta convocatòria artística de caràcter multidisciplinari i d’àmbit internacional. Mulier, mulieris està dirigida a artistes de qualsevol sexe, edat i nacionalitat compromesos amb la creació de nous imaginaris femenins.

En aquesta convocatòria s’han seleccionat quinze propostes artístiques, entre les 139 presentades. Com en l’edició anterior, destaca la procedència diversa dels creadors, amb presència d’artistes d’origen llatinoamericà, d’altres nacionalitats residents a Espanya i de creadores i creadors de tot l’àmbit nacional.

Les peces seleccionades reflecteixen el caràcter multidisciplinari de la creació artística contemporània, al mateix temps que consoliden la convocatòria com un referent dins del panorama artístic en matèria de gènere i identitat.

Temàtiques com les condicions laborals, el qüestionament dels cànons patriarcals, l’artificialitat del concepte de bellesa o la utilització de la dona com a objecte sexual han sigut abordats a través de vídeos, fotografies, pintures, escultures i instal·lacions.

Tornar

// PUBLICACIONS