// 12.03.2014 - 18.05.2014 / Sala SEMPERE

mulier, mulieris 2014

Ángeles Agrela, Catherine Armand, Pilar Boullosa Álvarez, Alejandra Bueno, Lourdes Carcedo, CRAJES, Luciana Crepaldi, Chiara De Marco, Mathilde de Morny, David Piamonte, Georgina Espasa, Catherine Grangier, Susana Guerrero, Inma Herrera, Ana Jiménez Rubio, Elena López Martín, Ana Marcos, Mireya Martín Larumbe, Luis Melón Arroyo, Pilar Moreno, Celia Puerto, Laura Ramis, Guillermo Rojas, Juan Carlos Rosa Casasola, Maria Spissu, Nilson, Sandra Suárez Chachapoyas, Miriam Tello, Elo Vega


El compromís de la Universitat d’Alacant amb els valors que animen la celebració del Dia Internacional de les Dones –igualtat, llibertat, participació, transformació social, etc.–, es plasma en l’origen d’aquesta convocatòria.

Convençuts del poder que té la creació artística per a qüestionar i modificar la realitat, i conscients de la responsabilitat que la institució universitària té en la generació i difusió del coneixement i la formació en valors, el Museu de la Universitat d’Alacant va crear el 2007 la Convocatòria d’Arts Plàstiques mulier, mulieris, un projecte pioner en l’àmbit universitari espanyol.

Al llarg de set edicions s’han exposat en les sales del museu prop de 200 propostes artístiques creades per a reflexionar, visibilitzar, denunciar, homenatjar, recuperar la memòria històrica de les dones i aprofundir en el complex procés de transformació de la identitat femenina. A través de diversos mitjans plàstics i visuals, un ampli grup de dones i homes artistes han generat nous significats i ens han descobert altres formes de veure i construir el món.

En aquesta vuitena edició destaca el gran nombre de participants. Entre les 245 propostes presentades, se n’han seleccionat 27, creades per 25 dones i 4 homes. La procedència de les i els artistes és molt diversa: Argentina, Brasil, Perú, França, Itàlia, Suïssa, així com diferents punts de la geografia espanyola. Aquesta projecció internacional consolida la convocatòria com un referent dins del panorama artístic en matèria de gènere i identitat.

En definitiva, la convocatòria mulier, mulieris és una oportunitat excepcional per a prendre el pols a la creació artística més compromesa amb la construcció de nous imaginaris femenins i de vies alternatives per a aconseguir una societat més justa, igualitària i respectuosa.

Tornar