// 11.03.2010 - 08.05.2010 / Sala SEMPERE

mulier, mulieris 2010

Elena Aguilera, Marco Algovia, Mª Covadonga Barreiro, Monique Bastiaans, Chema Castelló, Naia Del Castillo, Antonio Díaz Grande, Yolanda Domínguez, Femenino Plural (Analía Beltrán i Janés y Paula Noya), Cristina Gamón Lázaro, Manuel Granados, Susana Guerrero, Lía G., Sandra March, Pepa Marhuenda, Rosa Mascaró, Ester M. Travel, Cayetano Navarro, Carmen Lucía Palés Chaveli, Rustha Luna Pozzi-Escot, Miguel Pueyo, Santos Román, Marinella Senatore y Ana Vázquez Adán.


La IV Convocatòria Mulier, mulieris ha comportat la consolidació d’aquest certamen a escala nacional i internacional, amb la participació de 275 projectes. En aquesta edició s’han seleccionat 24 propostes que destaquen per la diversitat de disciplines –pintura, escultura, fotografia, vídeo, collage, obra gràfica i ceràmica– i la pluralitat de temes abordats.

La creació plàstica es converteix, una vegada més, en vehicle d’expressió per a retre homenatge a les dones i qüestionar certes idees preconcebudes entorn de la condició femenina. Els 25 artistes presents en aquesta mostra, 18 dones i 7 homes, ens mostren les dones com a creadores de vida, transformadores de l’espai que les envolta, reivindicant-ne el lloc en la història, sense oblidar-se de les que pateixen maltractaments. Dones fortes, que mostren el seu aspecte femení sense que això siga símptoma de debilitat.

L’art és capaç de donar veu a les dones les paraules de les quals no tenien so, de posar de manifest el poder de la publicitat com a vehicle de normalització social i ideològica, d’incidir en la imposició d’obstacles per a desenvolupar-se lliurement, de crear metàfores visuals que reclamen l’afirmació de la feminitat i criden contra les injustícies i el silenci. Un gran nombre de peces planteja, des de l’humor i la ironia, la crítica de certs estereotips femenins, qüestiona els papers atribuïts tradicionalment a la dona i reclama el reconeixement de certes tasques.

Aquesta és una oportunitat d’acostar-se a la creació artística contemporània més compromesa socialment i emocionalment, un espai per a la reflexió, el qüestionament i el posicionament.

Els artistes que han sigut seleccionats en aquesta convocatòria són: Elena Aguilera, Marco Algovia, M. Covadonga Barreiro, Monique Bastiaans, Chema Castelló, Naia Del Castillo, Antonio Díaz Grande, Yolanda Domínguez, Femenino Plural (Analía Beltrán i Janés i Paula Noya), Cristina Gamón Lázaro, Manuel Granados, Susana Guerrero, Lía G., Sandra March, Pepa Marhuenda, Rosa Mascaró, Ester M. Travel, Cayetano Navarro, Carmen Lucía Palés Chaveli, Rustha Luna Pozzi-Escot, Miguel Pueyo, Santos Román, Marinella Senatore y Ana Vázquez Adán.

Tornar

// PUBLICACIONS