// 27.10.2008 - 28.11.2008 / Sala SEMPERE

PER LA PAU I ELS DRETS HUMANS

Jesús Soler


La sala Sempere del MUA acull l’exposició “Per la pau” de l’artista aragonès Jesús Soler. Es tracta d’una proposta que tracta de lluitar contra les injustícies, les desigualtats, i en favor de la pau i els drets humans.

Jesús Soler treballa en la línia de l’expressionisme matèric. La massa pictòrica, la pinzellada violenta i la incorporació de materials com ara el cartó i la tela de sac adherits al suport són les seues armes predilectes per a lluitar contra els abusos que es cometen en el món.

Ací es troba l’obra de Jesús Soler, en la paradoxa d’oferir-nos humanitat i desgràcia; les dues convivint en tants llocs del planeta i guaitant una gran part de la població mundial.

La mostra és una crida d’atenció directa a les consciències d’una societat adormida i deshumanitzada, un crit estripat davant d’esdeveniments tan terribles com els atacs terroristes de Nova York, Madrid i Londres, la fam a Àfrica, les guerres, l’esclavitud, la prostitució, les drogues o el patiment dels més desfavorits.

Però ens equivocaríem si entenguérem l’obra de Jesús Soler com un inventari de calamitats i desgràcies. Sota el dolor i el patiment subjau l’esperança d’un món més just i feliç, en els seus quadres s’insinuen escletxes per les quals albirar un futur en pau.

Tornar