// 02.05.2007 - 31.05.2007 / Sala SEMPERE

CIÈNCIA I SUGGERIMENT: UNA EXPERIÈNCIA ARTÍSTICA


Els científics passen molt de temps analitzant micrografies fetes amb microscopis que poden augmentar més d'un milió de vegades el material objecte d'estudi. Hi descobreixen cada vegada més detalls, com qui està enfront d'un text, un quadre o una escultura. Mesuren, avaluen formes i contrastos, tracten de detectar cada petit canvi i cerquen inspiració en articles i llibres. Finalment, elaboren hipòtesis. Veure els ajuda a comprendre. I en aquest sentit, “les seues” imatges semblen belles i el seu treball apassionant.

En “Ciencia y sugerencia” s'ha volgut compartir aquestes sensacions a través de la interpretació artística. Així, 16 artistes plàstics i 16 poetes, entre els quals hi ha més de 15 premis nacionals, s'han unit als científics i han posat la seua imaginació al servei de micrografies de materials procedents de laboratoris d'investigació de tot Espanya. D'aquesta manera, comunicadors tan reconeguts i premiats com Alberto Corazón, Cruz Novillo, Alfredo Alcaín o Juan Ballesta, i poetes tan prestigiosos en el nostre país i Llatinoamèrica com Luis Alberto de Cuenca, Fernando Beltrán o Carlos Marzal, per nomenar-ne només uns pocs, han donat generosament el seu temps i una obra inèdita feta al servei d'una imatge científica.

A aquests mediadors excepcionals se'ls ha proposat que copsaren la percepció de la bellesa en la ciència, la feren seua i la transmeteren a la seua manera. Aquest n’és el resultat. La recreació artística de les imatges científiques ha adquirit vida pròpia i retorna una emoció original, no solament reconvertida, sinó multiplicada. Amb aquesta exposició es convida el públic a perdre la por a la ciència i a acostar-s’hi amb la mateixa actitud de qui ho fa a l'art, i també a donar curs a la seua curiositat, ja que la set de saber és tan innata en l'ésser humà com la set de bellesa.

http://www.cienciaysugerencia.es

Tornar