// 06.03.2007 - 28.04.2007 / Sala SEMPERE

mulier, mulieris 2007

Fabiola Andreu, Milagros Angelini, Teresa Bonastre, Víctor Cámara, Cristina Cano Valle, Jorge Castro Gómez, Juan Ramón Cortés Gonzálvez, Cristina de Middel, Helena Ferrando, Pepa Marhuenda, Ana Maya, Javier Moreno, Marian Navarro, María Padilla, Eva Pereiro, José Luis Pérez, Fernando Pérez Martín, Rosa Fernanda Sánchez, Sibylle Schorlemmer y Bibiana Soledad


Des de fa quasi un segle cada 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona. Aquesta jornada recorda que encara queda molt a fer i que cal continuar treballant diàriament perquè drets bàsics com l’educació, la cultura, la sanitat o el treball estiguen a l’abast de totes les dones del món.

La cultura, i la creació artística com a part integrant seua, ha d’actuar denunciant, sensibilitzant i conscienciant la societat sobre aquesta realitat. Seguint aquesta línia, el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) ha creat la I Convocatòria d’Arts Plàstiques Mulier, mulieris amb la intenció d’oferir als creadors un espai on mostrar les seues propostes entorn a la dona.

En aquesta primera convocatòria s’han presentat 34 projectes, dels quals han sigut seleccionats 19, realitzats per 20 artistes: Fabiola Andreu, Milagros Angelini, Teresa Bonastre, Víctor Cámara, Cristina Cano Valle, Jorge Castro Gómez, Juan Ramón Cortés Gonzálvez, Cristina de Middel, Helena Ferrando, Pepa Marhuenda, Ana Maya, Javier Moreno, Marian Navarro, María Padilla, Eva Pereiro, José Luis Pérez, Fernando Pérez Martín, Rosa Fernanda Sánchez, Sibylle Schorlemmer y Bibiana Soledad.

Els projectes artístics triats en aquesta primera convocatòria posen en evidència la versatilitat de la creació plàstica contemporània. A pesar del caràcter unificador de la proposta, reflexionar a l’entorn de la identitat femenina, les peces escollides destaquen per la diversitat de plantejaments, tant en l’àmbit conceptual com en el tècnic. Els diferents temes abordats es plasmen a través de mitjans com la fotografia, el vídeo, la pintura, l’escultura, els suports digitals, peces de roba o elements naturals com pedres o bonsais. Aquesta pluralitat de procediments tècnics confirma l’actual multiplicitat de mitjans a l’abast dels creadors per a materialitzar les seues propostes plàstiques.

La temàtica de les peces seleccionades abasta un ampli ventall de posicionaments, des de les que s’acosten a la intimitat en una mirada introspectiva cap a la femenitat fins a les que reflexionen sobre la problemàtica social que afecta les dones.

Tornar

// PUBLICACIONS