// 16.01.2007 - 07.02.2007 / Sala ALTAMIRA

Saharauís: un poble posat en sec

Rafa Arjones, José Manuel Carratalá y Ángel García Catalá


L’exposició «Saharauís: un poble posat en sec» reuneix 45 fotografies que abasten 10 anys d’exili del poble sahrauí, de 1996 –data en què es complia el 20è aniversari de la proclamació de la RASD– a 2006.

Les instantànies que arreplega aquesta exposició han sigut fetes al llarg de diversos viatges pels fotoperiodistes alacantins Rafa Arjones (diari Información), José Manuel Carratalá (diari Información) i Ángel García Catalá (setmanari Costa Blanca Nachrichten). Amb un compromís afectiu i professional, donen testimoniatge de les dures condicions de vida als campaments aïllats al desert del Sàhara: Arjones a través de fotografies que plasmen el recorregut de la caravana més gran de la història de l’exili sahrauí que va tenir lloc al febrer de 1996; García Catalá a través d’imatges plenes de resignació i humanitat; Carratalá narrant la crònica fotoperiodística dels dos últims anys. Agraïm als tres sincerament la participació desinteressada en aquest projecte.

Els textos que acompanyen aquesta galeria d’imatges ens acosten d’una manera més descarnada a la complexa realitat sahrauí. Els seus autors, escriptors i periodistes alacantins, coneixen de primera mà l’apatia governamental i la necessitat d’un compromís personal i social que contribuïsca a conscienciar la comunitat internacional de la vigència del conflicte sahrauí. Des de la institució universitària, que aquesta mostra servisca per a no oblidar.

Tornar