// 15.02.2018 - 22.03.2018 / Sala CUB

DISSENY JAPONÉS ACTUAL. 100 EXEMPLES


La Japan Foundation és una organització pública especialitzada i va ser fundada el 1972 amb el propòsit de promoure l’entesa internacional a través de l’intercanvi cultural. Ha dut a terme programes en una varietat de camps, amb la participació en el diàleg internacional a través d’intercanvis artístics i culturals, promovent l’ensenyament de l’idioma japonés en l’estranger i donant suport als estudis japonesos i a l’intercanvi intel·lectual. Amb la finalitat de millorar la comprensió de les arts i la cultura japoneses a través de les arts visuals, la fundació col·labora amb museus estrangers en una àmplia gamma d’exposicions que van des de les arts tradicionals fins a les arts contemporànies.

Com a part dels nostres programes d’arts visuals, organitzem exposicions itinerants amb obres de la nostra pròpia col·lecció que recorren països de tot el globus. El contingut d’aquestes mostres és divers: des de pintures i fotografies fins a nines japoneses, artesania i disseny. Actualment, per tot el món hi ha en marxa més d’una vintena d’aquestes exposicions itinerants i la resposta del públic és molt favorable.

L’exposició «Japanese Design Today 100» es va organitzar per primera vegada el 2004 i ha estat recorrent el planeta durant l’última dècada. Aquesta és una nova versió d’aquella mostra en la qual es presenten 100 dels millors exemples del disseny japonés, amb especial atenció als productes quotidians. Combina productes dels últims anys magníficament dissenyats amb una sèrie de dissenys moderns que van ser creats entre les dècades de 1950 i 1990 i que van tenir una influència significativa en el disseny actual.

El disseny dels productes per a la llar actua com un espill i reflecteix la vida de la nostra societat i l’estil de vida personal dels seus membres. Aquests dissenys dibuixen un nítid retrat de les esperances i dels somnis dels usuaris dels productes, així com dels dissenyadors i de les companyies que els creen. Esperem que aquesta exposició augmente el coneixement dels visitants sobre les tendències i les característiques recents del disseny japonés i al mateix temps els permeta conèixer la naturalesa de la cultura japonesa actual.

Març de 2018. Japan Foundation

Tornar