// 30.04.2015 - 25.07.2015 / Sala CUB

EAC 2015. XV CONCURS TROBADES D’ART CONTEMPORANI

JOSEP ALBERT, ANTONIO ALONSO, MANOLO BELTRÁN, CELIA DE LA FUENTE, JULIO FALAGÁN, MIGUEL ÁNGEL FÚNEZ, JÉRÔME GELÈS, AMAYA HERNÁNDEZ, RODRIGO ILLESCAS, SILVIA LERIN, YANN LETO, RAFAEL LÓPEZ-BOSCH, ALEX MARCO, PÀTRIC MARÍN, NEŽA AGNES MOMIRSKI, ANA PASTOR, LOIS PATIÑO, EDUARDO P. SALGUERO, LUCIANA RAGO, ANTONIO R. MONTESINOS, JOSÉ SÁNCHEZ - GLASSDUNE, CARLOS MIGUEL SÁNCHEZ, AARÓN SANROMÁN, SAÚL SELLÉS, ELENA TORELI, PACO VALVERDE


La decidida voluntat de convertir-se en un espai de generació i divulgació de coneixement i de creativitat, porta moltes vegades la Universitat d’Alacant a promoure projectes de col·laboració amb altres institucions i entitats per a, d’aquesta manera, transferir a la societat de manera conjunta, coordinada i eficaç part de la seua producció científica i cultural.

En aquesta línia de treball en comú i amb el desig de reforçar els llaços amb el nostre entorn, naix el conveni signat fa ja onze anys entre l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert i la Universitat d’Alacant, que permet acollir en el nostre museu, en el MUA, les prestigioses Trobades d’Art Contemporani. A través d’aquesta mostra, i amb una trajectòria ja consolidada, es permet als visitants aproximar-se a pràctiques artístiques contemporànies que combinen innovació i multidisciplinarietat.

En aquesta quinzena edició, en la qual s’han presentat a concurs més de dues-centes quaranta propostes, el jurat n’ha seleccionat vint-i-sis. La presència de creadors procedents de França, Argentina, Rússia o Eslovènia testifica l’abast de la convocatòria, en la qual participen, a més, artistes de tot l’àmbit nacional. Aquesta diversitat i la pluralitat d’universos creatius, plasmats pels artistes en les seues obres, garanteix una experiència contemplativa rica en matisos plàstics, expressius i reflexius. La seua exposició en la sala El Cub del Museu planteja un diàleg intergeneracional que aplega diverses tendències artístiques entorn de peces en format vídeo, fotografia, pintura, dibuix, escultura o instal·lació.

Les Trobades d’Art Contemporani del 2015 es transformen un any més en un pont que, d’una banda, acosta la Universitat a la ciutadania a través de l’art més actual, i de l’altra, promou un espai de diàleg i reflexió entre el públic i les propostes expositives que ens ofereix.

Tornar