// 15.09.2017 - 29.10.2017 / Sala SEMPERE

PLUS III RESIDÈNCIES FORMATIVES DE CREACIÓ I INVESTIGACIÓ ARTÍSTICA

Alberto Feijóo, Le-Mat64, Jonathan Notario, Elena Rato, Jesús Jordi Velasco.


La Universitat d’Alacant i la Fundació General (UAFG) convoquen a través del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) la III edició del programa de residències formatives de creació i investigació en art contemporani PLUS amb la intenció de fomentar la creació, augmentar la formació i promoure la investigació artística.

En aquesta tercera edició se seleccionaran cinc artistes en convocatòria pública per a fer un projecte artístic entre el 10 i el 21 de juliol a les instal·lacions del MUA, que convertiran el museu en un espai de creació viu i dinàmic. L’exposició PLUS és el resultat del treball desenvolupat al MUA pels artistes residents: Alberto Feijoo, Le-Mat64, Jonathan Notario, Elena Rato i Jesús Jordi Velasco.

L’artista alacantí Alberto Feijoo presenta el seu projecte fotogràfic The Shift: el desplaçament que, mitjançant derives i rutines fetes durant la residència, intenta dotar la fotografia d’una dimensió física i vital, i posa en relació la temporalitat amb la fragmentació de la imatge. Des d’una dimensió més pictòrica, l’artista asturiana Elena Rato ens presenta el projecte Gest contingut sobre fons altiu. Variació en 3 parts, una instal·lació pictòrica que combina diferents procediments serials que imiten el procés de creació per capes característic de la calcografia. En la paret del fons trobem la pintura mural de l’artista il·licità Le-Mat64, el qual utilitza la iconografia de la màscara per a explorar l’ús i el significat d’aquesta en la cultura actual. Per la seua banda, l’artista lleonés Jonathan Notario ens mostra el seu projecte Entorn Augmentat que pretén traslladar l’estètica i la interacció pròpia dels videojocs als espais artístics amb l’objectiu d’amplificar la visió que tenim de la realitat que ens envolta i establir noves relacions amb la part lúdica i reflexionar sobre la línia entre el que és analògic i el que és digital. Finalment, el projecte Do it yourself Contemporary Art de Jesús Jordi Velasco, consisteix en la creació d’una caixa que funciona com una eina que permet generar un treball creatiu a través de patrons Do it yourself.

Tornar